Navigace

Obsah

Informace o zpracování osobních údajů

Základní škola a Mateřská škola Kněževes, okres Rakovník, dále jen  "škola" , jako správce osobních údajů zpracovává údaje v níže uvedených případech :

ZDE V TABULCE 

Na školu je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky- ID: r4jmcmf , e-mailovou poštou na adrese info@zsknezeves.cz nebo poštou  na adrese Základní škola a Mateřská škola Kněževes, okres Rakovník, Husovo nám. 100, 270 01 Kněževes.

Výše uvedenými způsoby je možné se obracet na školu za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.Výše uvedenými způsoby se mohou subjekty údajů na školu obracet v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu, rovněž za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jmenovaným pověřencem pro ochranu osobních údajů je :
Zuzana Krausová, tel. č. 604 679 889, e-mail: zuzana.krausova@sms-sluzby.cz

 

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE ŽÁKA

V souvislosti s prováděním testování na onemocnění COVID-19, případně při předání informací o pozitivním testu Vašeho dítěte místně příslušné krajské hygienické stanici (KHS) nebo při trasování ve škole, dochází ke zpracování osobních údajů Vašeho dítěte. V souladu s čl. 13 Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (ON, GDPR) Vás informujeme o tom, jaké osobní údaje zpracováváme, pro jaký účel, na základě jakého právního titulu, jak dlouho a jakým způsobem bude zpracování probíhat a jaká jsou Vaše práva.

Správce údajů:

Základní škola a Mateřská škola Kněževes, okres Rakovník, Husovo nám. 100, 270 01 Kněževes, IČ: 71 00 72 29,  e-mail: info@zsknezeves.cz, tel.: 313 582 251, 736 752 292

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (škola) jsme odpovědni za veškerá zpracování osobních údajů Vašeho dítěte v rámci agendy testování dětí a žáků na nemoc COVID-19.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec. Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: zuzana.krausova@sms-sluzby.cz tel. 604 679 889

Osobní údaje zpracováváme za účelem zajištění povinnosti preventivního testování s cílem omezit šíření viru SARS-CoV-2 v době probíhající pandemie COVID-19. V případě pozitivního výsledku testu Vašeho dítěte či v případě trasování ve škole jsou osobní údaje zpracovávány za účelem zajištění vhodných mechanismů předávání dat a součinnosti škol s KHS při testování a trasování ve školách.

Právním důvodem zpracování je plnění právní povinnosti dle čl. 6 odst. 1 písm. c) ON, která se vztahuje na správce, a v případě údaje o výsledku testu jako zvláštního (citlivého) údaje také čl. 9 odst. 2 písm. i) ON, tedy že zpracování je nezbytné z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví. V případě pozitivního výsledku testu Vašeho dítěte nebo při trasování je právním důvodem zpracování čl. 6 odst. 1 písm. e) ON.

Právním základem pro zpracování osobních údajů je § 29 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon a § 2 zákona č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19, a mimořádné opatření obecné povahy Ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 12. 2021 pod č. j.: MZDR 14600/2021-26/MIN/KAN účinným od 3. ledna 2022, kterým se zajišťují podmínky testování ve školách.

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu: jméno, příjmení, třída, datum provedení testu a výsledek testu, případně informace o testování u poskytovatele zdravotních služeb. V případě pozitivního výsledku testu Vašeho dítěte nebo při trasování jsou zpracovávány: jméno, příjmení, mobilní telefonní kontakt (případně e-mail) zákonného zástupce, rodné číslo, obec, PSČ, kód zdravotní pojišťovny, státní příslušnost a datum narození.

Osobní údaje budou zpracovávány do konce školního roku 2021/2022, resp. do 30 dnů po skončení platnosti mimořádného opatření nařizujícího provádění testování.

Osobní údaje jsou v případě pozitivního testu Vašeho dítěte nebo v případě trasování předávány místně příslušné KHS. Dále mohou být zpřístupněny pouze oprávněným kontrolním orgánům při kontrole plnění mimořádného opatření obecné povahy Ministerstva zdravotnictví.

Podle ustanovení článku 12 až 22 ON můžete uplatnit právo na přístup k osobním údajům, opravu či aktualizaci údajů, výmaz osobních údajů, omezení zpracování údajů, a rovněž máte právo podat stížnost dozorovému úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Správce nebude provádět automatizované rozhodování, včetně profilování.